Beágyazott rendszerek

Beágyazott tervező eszközök


Az OptXware a beágyazott rendszerek tervezéséhez és fejlesztéséhez az eszközök széles skáláját kínálja, ideértve a legkorszerűbb elveken nyugvó modellező, szintézis és analízis eszközöket is.alt


Rendszertervezés


A cégünk eszköz portfóliója magában foglal architekturális tervező eszközöket beágyazott alkalmazásokhoz, amelyek megfelelnek a lényegesebb modellezési szabványoknak, mint az OMG SysML. Eszközeink segítségével nem csak az alkalmazások funkcionális architektúráját lehet megtervezni, de egyedülálló funkcióinak segítségével az időzítési és megbízhatósági követelmények és kényszerek explicit ábrázolása is lehetővé válik.


Hardver-szoftver integráció


Testreszabható keretrendszert ajánlunk a hardver-szoftver integrációs munkafolyamatok definiálásához és integrálásához. Felhasználóink használhatják a saját, jól bevált folyamatukat, melyhez a mi korszerű modellező és modell transzformációs eszközeink támogatást nyújtanak, lehetővé téve a folyamat egyes részeinek automatizálását, és a konzisztencia folyamatos ellenőrzését a tervezési problémák korai felismerésének érdekében.


Kommunikáció és feladat ütemezés


A kommunikáció ütemezésének szintézise döntő fontosságú része a rendszerintegrációnak a beágyazott rendszerek területén. Eszközeink manuális, fél-automatikus és automatikus megoldásokat kínálnak az ütemezés szintézisre, magukban foglalva több aspektusú optimalizációs technikákat. A kommunikáció mellett az eszközök támogatják az (idő-vezérelt) vezérlőegységek feladat ütemezését is. Az általunk fejlesztett eszközök támogatják a legújabb protokollokat, mint a FlexRay, CAN, LIN és TTP/C.


Hálózat és kommunikáció analízis


A hálózati forgalom futásidejű analízise fontos eszköz a beágyazott rendszerek integrációja, tesztelése és diagnosztikája során. A cégünk hardver és szoftver megoldásokat egyaránt kínál a FlexRay, CAN és LIN hálózatok megfigyelésére és analízisére.


Hibaterjedés analízis


A biztonság kritikus és biztonság orientált rendszerek növekvő fontosságával a megbízhatósági analízis is egy egyre fontosabb problémakörré válik. A cégünk egyedi megoldása lehetővé teszi a lehetséges hibaterjedési útvonalak  analízisét több szinten a rendszerfejlesztés során.


A szofver architektúra szintjén a lehetséges bemeneti és belső hibák tovább terjedhetnek az alkalmazásban, amely azonban például replikáció és/vagy hibajavító technikák használatával robosztusabbá tehető. Az analízis eszköz felderíti azon útvonalakat, ahol a hibák tovább tudnak terjedni a rendszer kimentéig, ezzel rendszerszintű hibás viselkedést okozva. Platform szinten mind a hardver, mind a szoftver, mind a környezeti hibaforrásokat figyelembe kell venni, ezzel lehetővé téve egy mélyebb szintű analízist.


Modellvezérelt eszközintegráció


A cégünk jelentős tapasztalattal és erős technológiai háttérrel rendelkezik a különböző modellező eszközök integrációjának területén. Az integrációs keretrendszerünk lehetővé teszi a komplex adat (modell) transzformációk fejlesztését eszközök között és biztosítja a tervezési eredmények nyomonkövethetőségét a teljes eszközkészleten.


Testreszabott eszköz fejlesztés


A szabványos eszköz kínálatunk mellett a cégünk nyitott a felhasználók specifikus igényeire a beágyazott rendszerek területén, annak érdekében, hogy vásárlóink igényeit ki tudjuk elégíteni.