Modellező környezet

A Modell Vezérelt Fejlesztés (Model-driven development (MDD)) egy sok alkalmazási területen felmerülő/megjelenő rendszerfejlesztési megközelítés. Az MDD használatával a fejlesztő csapatok javítani tudják a termelékenységüket és csökkenteni tudják a termékek piacrakerülésének idejét, mindemellett pedig javítani tudják a termékük minőségét és karbantarthatóságát. Az MDD alapötlete a magasszintű vizuális rendszermodellek használata, amelyek tovább finomíthatóak a végleges implementációs kód eléréséig interaktív vagy automatikus eszközök használatával.


Az MDD hatékony alkalmazása a csoportmunka során egy robosztus infrastruktúrát igényel a modellek kezeléséhez és megosztásához a projekt teljes életciklusa alatt. A meglévő kereskedelmi eszközök leginkább memóriában tárolt, egy számítógépes modellező eszközökre támaszkodnak, amelyek nem képesek a bonyolult modellek kezelésére. Ezek a motorok a legtöbb esetben egy önálló modellező nyelvvel dolgoznak és nem támogatják több eltérő modellezési nyelv egyidejű alkalmazását, integrációját. A jelenlegi ipari trendek tanúsága szerint ezen korlátok kritikus tényezővé válnak, megakadályozva az MDD módszerek további elterjedését.


ModelServer


A ModelServer egy robosztus, kliens-szerver alapú modell menedzsment eszköz, amely bármely modellező nyelvet támogatja és képes bármennyi felhasználó egyidejű kezelésére. Robosztus, tranzakció-alapú modellező magja lehetővé teszi a konkurrens hozzáférést a rendszermodellekhez a projekt munkatárasi számára. A memóriában tárolt megoldásokkal ellentétben a ModelServer diszken tárolja a modelleket, amely képessé teszi nagyobb projektek kezelésére is, szinte mérethatár nélkül, míg az intelligens több szintű cache-elő mechanizmusoknak köszönhetően versenyképes futásidejű teljesítménnyel rendelkezik.


alt

Modell lekérdezések és transzformációk


A ModelServer integrált modell lekérdezési és transzformációs támogatást nyújt a nyílt forráskódú VIATRA2 modelltranszformációs eszköz ipari verziójának integrálásának köszönhetően. A VIATRA2 lehetővé teszi komplex modell lekérdezéseknek és transzformációs programok magasszintű, deklaratív definiálását, valamint tartalmaz egy hatékony végrehajtó motort is. Ez az egyedülálló képesség ad lehetőséget a különböző eszközök és nyelvek integrálására egy önálló ModelServer alapú tool-chain-be.


ModelServer EMF Adapter


Az Eclipse Modellező Keretrendszer (Eclipse Modeling Framework - EMF) az egyik legmeghatározóbb modellező keretrendszer. Cégünk egy univerzális eszköz adaptert kínál az EMF-alapú eszközök ModelServer-en történő használatának támogatására, lehetővé téve a meglevő termékek gyors migrálását az új technológiára.


Testreszabható eszköz integrációs szolgáltatások


A robosztus és rugalmas ModelServer modell menedzsment infrastruktúra segítségével testreszabható eszköz integrációs szolgáltatásokat ajánlunk partereinknek. A meglévő modell-alapú tervező, fejlesztő és analizáló eszközök integrálhatóvá válnak egy önálló, koherens eszköz láncba , amely elősegíti a fejlesztési folyamat termelékenységének növelését és javítja a követelmények nyomonkövethetőségét a modelltől egészen a forráskódig.